Tervetuloa Saksankerhoon!

Saksankerho on Puolalan alakoulun saksan kieliluokkalaisille tarkoitettu oma iltapäiväkerho, mutta muidenkin luokkien tai koulujen 1.- ja 2.- luokkalaiset ovat tervetulleita!

Ohjaajamme puhuvat saksaa ja suomea äidinkielenään. Iltapäiväkerhossa puhutaan suomea, saksaa ja tarvittaessa englantia sujuvasti lasten omien taitojen mukaan. Laulamme saksalaisia lauluja ja luemme saksalaisia kirjoja päivittäin. Tutustumme vuoden mittaan myös saksalaisiin perinteisiin erilaisten juhlien kautta.

Saksankerho on Suomen saksalaisen seurakunnan järjestämä ja tekee yhteistyötä Turun kaupungin kanssa. Toimipisteemme sijaitsee seurakunnan tiloissa Kaskenkatu 1:ssä, jossa meillä on kodikkaat sisätilat ja oma keittiö. Ohjaajamme hakevat aina kerholaiset Puolalan koulusta ja kävelevät heidän kanssaan kerhotiloihin. Olemme auki ma-pe klo 11-17, tarvittaessa järjestetään myös „aamuparkki“.

Saksankerhossa on enintään 40 lasta sekä 3-4 ohjaajaa. Koulupäivän jälkeen lapset saavat leikkiä ja pelata vapaasti tai osallistua monipuoliseen ohjattuun toimintaan sekä saavat terveellisen välipalan. Kerhossa on myös mahdollisuus tehdä läksyt. Ulkoilemme säännöllisesti Samppalinnanpuistossa tai Vartiovuorenpuistossa.

HERZLICH WILLKOMMEN!